Spreker / Trainer - Maarten Sinnema (drs.)

Maarten Sinnema (drs.) - Spreker / Trainer

“De juiste vraagstelling en toon maakt ieder gesprek of debat relevant.”

Functie(s):
    Adviseur, Presentator
Onderwerp(en): Ook inzetbaar als:
  • Debatteren
  • Spreker
  • Schrijver

 

 
Deel deze pagina

Over Maarten:

Maarten Sinnema (1984) heeft vele jaren Radio Politiek gepresenteerd, is freelance columnist en in het dagelijks leven bestuurs- en beleidsondersteuner. 
 
Als spreker of gastheer is Maarten in staat om met gedoseerde ernst en humor het thema van de dag te koppelen aan de dagelijkse actualiteit of aan recente gebeurtenissen uit en rondom de overheid. Sinnema brengt een natuurlijke rust en structuur in het gesprek en zorgt dat relevante perspectieven niet onderbelicht blijven. Als columnist grijpt hij de kans om met zijn scherpe blik het publiek te prikkelen.

Maarten is een kenner van de politiek en het openbaar bestuur in brede zin. Hij is gespecialiseerd in “bestuurskracht”. Bestuurskrachtige organisaties doen de...

juiste dingen en doen deze dingen goed. Wat hem mateloos boeit, is de vraag “waar mag je een ieder binnen het openbaar bestuur nu precies op aanspreken”?. Dat is wellicht zo weinig mogelijk uitgeven; misschien ook wel dat het beleid zoveel mogelijk met burgers wordt vormgeven of dat gevraagde diensten snel geleverd worden.

Maar vooral gaat het er wat Sinnema betreft om dat je als overheid (en dus als politicus, bestuurder, manager, beleidsmaker of wie dan ook) de dingen voor elkaar krijgt die de samenleving van je verwacht. Oftewel, dat je samen een effectieve, krachtige overheid vormt. En dat is in het licht van bezuinigingen, decentralisaties en onverminderde verwachtingen geen geringe opgave. Rondom deze vraag houdt Maarten graag een spiegel voor, discussieert mee over precisering van de probleemstelling en komt desgewenst met oplossingsrichtingen.

Maarten studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. In zijn studententijd was hij ondermeer voorzitter van het landelijke Congres der Bestuurskunde en won hij de B&A Columnprijs. Na zijn studietijd ging hij aan de slag bij B&A Consulting. Daar hield hij zich veel bezig met bestuurskracht en het verbeteren van de bestuurspra

Lees meer

Soortgelijke Trainers

Trainingen

    Opinies