Spreker / Trainer - Mat Herben (dhr.)

Mat Herben (dhr.) - Spreker / Trainer

“Je wordt zelf niet groter door een ander te kleineren. En groter is niet altijd beter.”

Functie(s):
    Adviseur
Onderwerp(en): Ook inzetbaar als:
  • Communicatie adviseur
  • Dagvoorzitter
  • Spreker

 

 
Deel deze pagina

Over Mat:

Mat Herben (1952) is thans adviseur Media en Politiek, na een loopbaan in de journalistiek en de politiek. Hij werd bekend als woordvoerder van Pim Fortuyn en fractieleider van de Lijst Pim Fortuyn.  Na de HBS-A werd hij bij Nationale Nederlanden opgeleid tot buitenlandcorrespondent. In 1977 stapte hij over naar de journalistiek. Bij het Ministerie van Defensie was hij van 1990-2002 algemeen hoofdredacteur. Daarvoor werkte hij o.a. voor de familiebladen Manna en Plus.

Daarnaast heeft de heer Herben zich als Tweede Kamerlid voor de LPF intensief bezig gehouden met Defensie en veiligheid. Zo was hij woordvoerder op het gebied van Buitenlandse Zaken, Europa, Defensie en Algemene Zaken. Ook was hij was ondervoorzitter van de Vaste Commissie voor...

Defensie van de Tweede Kamer.

Naast activiteiten voor het Wetenschappelijk Bureau van de LPF is Mat Herben ook voorlichter van de Haagse vrijmetselarij en een fervent liefhebber van klassieke muziek. Zijn ervaringen stelde hij op schrift in het boek Vrij Denken (Uitgeverij Fama).

Mat Herben is voorts Senior Adviseur Nationale veiligheid bij de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). Hij is expert op het gebied van (internationale) veiligheid, Defensie en de Europese Unie. Deze kennis gecombineerd met zijn journalistieke ervaring maakt dat Herben een kritische en gedegen kijk heeft op deze onderwerpen. Dit maakt dat de heer Herben een uitstekende achtergrond heeft om als spreker of dagvoorzitter op te treden wanneer het gaat over media, veiligheid, politiek en mensenrechten.

Lees meer

Soortgelijke Trainers

Trainingen

Opinies