Spreker - René Lancee (dhr.)

René Lancee (dhr.) - Spreker

“Nederland is een ambtenarendictatuur, geregeerd door de waan van de dag terwijl banken en verzekeraars feitelijk de dienst uitmaken.”

Functie(s):
  Adviseur, Columnist, Schrijver
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Dagvoorzitter
  • Debatteren
  • Spreker

   
  Deel deze pagina

  Over René:

  René Lancee (1951) groeide tot aan zijn in dienst treden bij het Korps Rijkspolitie in 1969 op in de vissersplaats Harderwijk. Hij volgde bij het Korps Rijkspolitie de Opleidingschool te Arnhem. Na het jaar opleiding als wachtmeester werd hij gestationeerd aan de Duitse grens en kwam vervolgens nog op een aantal standplaatsen, o.a. Kustwacht en politiechef op het eiland Schiermonnikoog, terecht.

  In 2000 nam Lancee ontslag als inspecteur van politie na het winnen van een langdurig juridisch gevecht tegen de Staat der Nederlanden. Sindsdien is hij werkzaam als juridisch adviseur van mensen die ten onrechte door de Overheid ‘vermalen’ dreigen te worden.

  Daarnaast is Lancee schrijver  van drie boeken, waarvan een boek over...

  de Nederlandse politiek. Dit boek leverde hem een baan als politiek analist en woordvoerder in de Tweede Kamer op. Dat stelde hem de gelegenheid de politiek van binnenuit te bestuderen met als belangrijkste conclusie dat de waan van de dag ons voor een belangrijk deel regeert.

  Lancee is Europa scepticus van het eerste uur en heeft in 2006 al in zijn boek geschreven dat Griekenland en Portugal een gevaar vormden voor de EU en er allang uitgegooid hadden moeten worden. Hij schreef letterlijk dat de EU het fantasieproduct was van politieke fantasten die van uw belastinggeld een torenflat aan het bouwen waren op de fundamenten van een zomerhuis. Een constructie die gedoemd was in te storten. Ook noemde hij het Amerikaanse financiële beleid destijds in zijn boek al de grootste bedreiging van buitenaf voor de Nederlandse economie.
  De minister van Financiën is volgens Lancee een politiek kuddedier zonder inbreng dat niet wil toegeven dat alle ‘bailouts’ niet anders zijn dan het smijten van belastinggeld in een bodemloze put. 
  De euro en de EU zullen het einde van 2012 in hun huidige vorm, volgens hem, niet halen.

  Lancee heeft zes jaar aan de Middellandse Zee gewoond, en op dit moment woont hij zowel in Nederland als Oostenrijk. Vanuit persoonlijke en professionele ervaring is hij een interessante spreker o.a. over de thema’s politiek, economie en financiën.

  Publicaties:
  2010: Kanonnenvlees. Paradigma Media Advies. 
  2010: Frontzwijnen. Paradigma Media Advies. 
  2007: Kanonnenvlees: oorlog in Rusland. Soesterberg: Aspekt.  
  2006: Nederland Beter. Soesterberg: Aspekt.  

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies