Spreker / Trainer - Maarten Sinnema (drs.)

Maarten Sinnema (drs.) - Spreker / Trainer

“De juiste vraagstelling en toon maakt ieder gesprek of debat relevant.”

Functie(s):
  Adviseur, Presentator
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Debatteren
  • Spreker
  • Schrijver

   

   
  Deel deze pagina

  Over Maarten:

  Maarten Sinnema (1984) heeft vele jaren Radio Politiek gepresenteerd, is freelance columnist en in het dagelijks leven bestuurs- en beleidsondersteuner. 
   
  Als spreker of gastheer is Maarten in staat om met gedoseerde ernst en humor het thema van de dag te koppelen aan de dagelijkse actualiteit of aan recente gebeurtenissen uit en rondom de overheid. Sinnema brengt een natuurlijke rust en structuur in het gesprek en zorgt dat relevante perspectieven niet onderbelicht blijven. Als columnist grijpt hij de kans om met zijn scherpe blik het publiek te prikkelen.

  Maarten is een kenner van de politiek en het openbaar bestuur in brede zin. Hij is gespecialiseerd in “bestuurskracht”. Bestuurskrachtige organisaties doen de...

  juiste dingen en doen deze dingen goed. Wat hem mateloos boeit, is de vraag “waar mag je een ieder binnen het openbaar bestuur nu precies op aanspreken”?. Dat is wellicht zo weinig mogelijk uitgeven; misschien ook wel dat het beleid zoveel mogelijk met burgers wordt vormgeven of dat gevraagde diensten snel geleverd worden.

  Maar vooral gaat het er wat Sinnema betreft om dat je als overheid (en dus als politicus, bestuurder, manager, beleidsmaker of wie dan ook) de dingen voor elkaar krijgt die de samenleving van je verwacht. Oftewel, dat je samen een effectieve, krachtige overheid vormt. En dat is in het licht van bezuinigingen, decentralisaties en onverminderde verwachtingen geen geringe opgave. Rondom deze vraag houdt Maarten graag een spiegel voor, discussieert mee over precisering van de probleemstelling en komt desgewenst met oplossingsrichtingen.

  Maarten studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. In zijn studententijd was hij ondermeer voorzitter van het landelijke Congres der Bestuurskunde en won hij de B&A Columnprijs. Na zijn studietijd ging hij aan de slag bij B&A Consulting. Daar hield hij zich veel bezig met bestuurskracht en het verbeteren van de bestuurspraktijk. Ook adviseerde hij over het vormen van wijkcoalities en de aanpak van maatschappelijke problemen. Verder voerde hij beleidsonderzoeken uit naar onderwerpen als dualisme, eParticipatie, eOverheid, auteursrecht, kinderopvang en grieppandemie. Tot zijn opdrachtgevers behoorden diverse ministeries, tal van provincies en gemeenten, enkele waterschappen en verschillende semi-publieke organisaties.

  Al met al kenmerkt Sinnema zich door een combinatie van vlot en beschouwend, gedreven en gedegen, allround en politiek betrokken, ernst en humor en natuurlijke rust en jeugdig enthousiasme. Een combinatie die hij graag inzet om het plezier én de relevantie van uw bijeenkomst te versterken als spreker, gastheer, schrijver of jurylid.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies