Spreker - Hans Dassen (mr.)

Hans Dassen (mr.) - Spreker

“Zijn Nieuwe filosofie van de mens is het resultaat van zijn persoonlijke zoek- maar vooral vindtocht”

Functie(s):
  Filosoof, Jurist
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Spreker
  • Coach
  • Schrijver

   
  Deel deze pagina

  Over Hans:

  Auteur Hans Dassen (1944) houdt zich na jaren in de advocatuur bezig met filosofie. Dassen’s levensweg bestaat uit een kleurrijke aaneenschakeling van ervaringen, zowel professioneel als privé.

  Dassen maakte carrière in de jaren ’70 en ’80 als Haags advocaat & procureur, adviseur van Sociale Zaken van de Tweede Kamerfractie van het CDA en adviseur/bestuurder van diverse organen in de SER.

  Hij zag zich steeds vaker geconfronteerd met vragen rondom waarheid en wijsheid en ging zich daarin steeds meer verdiepen. Parallel aan zijn professionele ontwikkeling, ging Dassen zich vanaf de jaren ’60 interesseren in - met name Franse - schilderkunst. De vele vragen over schoonheid die de schilderkunst...

  bij hem opriepen, overtuigden Dassen ervan dat hij als amateurfilosoof verder wilde gaan. De afgelopen jaren koos Dassen voor verdere ontwikkeling op het terrein van filosofie en ethiek en studeerde daarvoor aan de UvA in Amsterdam. Zijn Nieuwe filosofie van de mens is het resultaat van zijn persoonlijke zoek- maar vooral ‘vind’tocht.

  Naast het publiceren van zijn Filosofie in deze vorm, publiceert Dassen ook artikelen en vindt zijn gedachtegoed een plek op Anthroopos.com. Deze website maakt onderdeel uit van Dassen’s - gelijknamige - eigen stichting die hij in 2008 oprichtte ter stimulering van verder wetenschappelijk onderzoek, dialoog en publiek debat rondom wijsgerige antropologie.

  Publicaties

  Boek:  
  2011: Een nieuwe filosofie van de mens & het humanisme. 
  2010: Een nieuwe filosofie van de mens. 

  Artikel:  
  2009: Vernieuwing in de Nederlandse Politiek.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies