Spreker - Frederik Barthel (mr.)

Frederik Barthel (mr.) - Spreker

“Aannames zijn veelal de bron van veel onnodige ellende”

Functie(s):
  Advocaat
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Spreker
  • Columnist
  • Crisisadviseur

     

   
  Deel deze pagina

  Over Frederik:

  Frederik Barthel (1971) is geboren en getogen in Amerongen, een klein dorpje op de Utrechtse heuvelrug met een grote geschiedenis. Het is daar dat zijn passie voor geschiedenis en internationale betrekkingen is ontstaan. Na de middelbare school in Doorn mocht Frederik zijn vleugels uitslaan en heeft hij zijn studententijd in Leiden mede benut om in de Verenigde Staten, Frankrijk en België te kunnen wonen, studeren en werken.

  In 1996 keerde Barthel terug naar Den Haag waar hij als financieel adviseur ging werken. De passie voor het recht was echter niet gedoofd en in 2002 kreeg hij de mogelijkheid om deze passie te combineren met het adviseren van ondernemers. Sinds 2002 is Frederik werkzaam bij Hoens & Souren Keereweer Advocaten te...

  Zoetermeer; het kantoor en ook Frederik is door de ruime ervaring in insolventies en de daarbij behorende aansprakelijkheid van bestuurders gespecialiseerd in grosso modo twee kerngebieden: riskmanagement en crisismanagement; ofwel het voorkomen van problemen en het oplossen van problemen. Oneerbiedig gezegd: “the more shit, the better”. Dit zijn onderwerpen waar Frederik graag over praat en welke ervaringen hij graag deelt.
   
  Buiten werk en gezin (getrouwd, twee kinderen) is Frederik maatschappelijk betrokken en lid van diverse verenigingen op sociaal maatschappelijk gebied. Een voorbeeld idaarvan is Stichting Burger. Hoewel hij geen lid is van een politieke partij, is hij wel zeer geïnteresseerd in de (internationale) politiek en geniet hij ervan om dit in een historisch perspectief te zien of te zetten. Souvent, l’histoire se répète; en dan heb je twee opties. De eerste is dat je er van hebt geleerd, de tweede is dat je wederom dezelfde fout maakt.
   
  “je moet niet denken, maar weten”

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies