Spreker - Aernout Bakels (dhr.)

Aernout Bakels (dhr.) - Spreker

“Make Truth come true”

Functie(s):
  Voorzitter, Directeur
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Spreker
  • Dagvoorzitter
  • Schrijver

       

   
  Deel deze pagina

  Over Aernout:

  Aernout Bakels (1952) geboren in Amsterdam liet al na 4 jaar zijn identiteit als hulpverlener blijken. Ook in het leger leverde dit dhr. Bakels in 1973 een onderscheiding op. Als hulpverlener van de ANWB Alarmcentrale hielp hij van 1973-1978 mensen in nood.

  Als organisator van de Landelijke Fietsdag van de ANWB bewees Bakels zijn talent voor het organiseren van grootschalige projecten. Vanaf 1979 tot heden, als directeur en oprichter van bedrijven in de Logistiek, Expeditie en Transport, werd Aernout kenner van de Arabische (zaken)wereld en werd de Franse taal zijn voertaal. Uiteindelijk leidde deze identiteit in ruim 30 jaar tot een zakenconsortium van 33 juridische entiteiten in diverse landen, waarin Bakels als president ervan aantoonde dat...

  delegeren hem in het bloed zit.

  Het uit dit alles sprekende ondernemersprofiel stond tijdsverlies aan studies en het erbij behalen van diploma?s niet toe en zijn hoge IQ leidde logischerwijs tot de plakker ?selfmademan?. Onderhandelingen met o.a. banken, verzekeringsmaatschappijen, advocaten in binnen- en buitenland, onder de stolp van de snelkookpan waarin bedrijvengroepen van eigenaar wisselen, werd voor hem meer gewoonte dan uitzondering.

  Bovengenoemde opsomming schiet nog steeds tekort. Aernout Bakels maakte kennis met vrijwel alle vakgebieden waarmee de sector logistiek te maken heeft, wat vervolgens leidde tot het opkopen van dreigend failliete bedrijven en het weer afstoten na gezondmaking of (gedeeltelijke) afsterving daarvan, waarin ?logistiek? de verbindende factor was, maar zeker ook providership, confectieproductie, accountancy, logistiek van de olie- en gasindustrie tot zelfs kerstpakkettenproductie aan toe. Daarmee werd een cirkelgang bewerkstelligt van: A. Identiteit, leidend tot B. Functionaliteit, leidend tot C. Professionaliteit, resulterend in D. Winst-als-resultante, welke winstbedragen dan weer uitgeven werden aan de hulpverlening, waarmee zijn persoonlijke identiteit als eigenaar maar meer nog ?hulpverlener? hem tot een compleet mens maakte, in plaats van een winstslaaf te worden.

  Een jarenlang verblijf in Tunesi? leverde dhr. Bakels de vaak gebruikte titel van "Mister Holland" op. Aernout Bakels is een seasoned spreker in ondernemerschap, de sport en politiek.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

  Opinies