Spreker - Paul Balke (dhr.)

Paul Balke (dhr.) - Spreker

Functie(s):
  Schrijver, Journalist, Spreker
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Workshops
  • Spreker
  • Schrijver

   

   
  Deel deze pagina

  Over Paul:

  Paul Balke (1960) zat op gymnasia in Utrecht en Zwolle. Na het afronden hiervan ging hij Rechten studeren in Utrecht. In zijn loopbaan heeft hij ervaring en kennis opgedaan als wijnexpert, schrijver, en journalist. Tevens is hij Barolo specialist. In zijn vrije tijd is hij een verdienstelijk pianist. Daarnaast spreekt hij vele talen.

  In 1995 startte Balke zijn bedrijf, Château Ostade. Met dit bedrijf verzorgt hij wijnpresentaties, cursussen, evenementen en proeverijen. In zijn zoektocht naar kennis over wijnen is Balke in tal van landen geweest. Het feit dat hij Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en wat Slavisch spreekt geeft blijk van zijn talenknobbel. Tijdens zijn reizen heeft hij geleerd over de wijn zelf, maar ook over druiven,...

  bodems, cultuur en de geschiedenis van de gebieden. Zijn expertise wordt ook gebruikt in internationale wijnjury’s.

  Als schrijver heeft Balke in 2003 het boek ‘Basiskennis over wijn’ geschreven. Hierin geeft hij een heldere en duidelijke beschrijving van de wijnwereld. Zijn nieuwste boek heet de ‘Piemonte, Wine and Travel Atlas’ en is prijswinnend geweest. Hij beschrijft hier de wijngebieden van Piemonte en noordwest Italië. Een bekende wijn uit Piemonte, Barolo, behoort tot het specialisme van Balke. Deze wijn wordt tevens ‘Wijn van koningen en koning van wijnen’ genoemd.

  Balke kan een goed perspectief bieden op de gehele wijnwereld en alles wat daarmee te maken heeft. Hij heeft ontdekt, tijdens zijn vele reizen, dat de geschiedenis en de cultuur van de gebieden waar wijn wordt geproduceerd de moeite waard is en verband met elkaar houdt. Zijn opgedane ervaring en kennis kan u een interessante en leerzame bijeenkomst bieden. 

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

  Opinies