Spreker - Arend Jan Boekestijn (drs.)

Arend Jan Boekestijn (drs.) - Spreker

Functie(s):
  Spreker
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Dagvoorzitter
  • Schrijver
  • Spreker

     

   
  Deel deze pagina

  Over Arend:

  Arend Jan Boekestijn (1959) is een van onze gastsprekers en een actief publicist op social media en in diverse gerenommeerde media. Boekestijn was van 1986 tot 1989 verbonden aan het European University Institute te Florence. Ook is Boekestijn al ruim 20 jaar als historicus verbonden aan de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen van de Universiteit Utrecht, is hij auteur, geeft hij lezingen en vervult dagvoorzitterschappen door het gehele land.

  Boekestijn is buitenlandcolumnist bij Elsevier, gaf in het verleden maandelijks zijn analyse van de politieke situatie in het programma Business Class en schrijft regelmatig voor NRC-Handelsblad over buitenlandse politiek. Publicaties van zijn hand zijn er in...

  voldoende mate en als auteur wordt Boekestijn als positief kritisch gekenmerkt. Zo verscheen in 2010 ‘De prijs van een slecht geweten’, het boek waarin de “ontwikkelingsindustrie” aan de kaak wordt gesteld. Recent bracht hij ‘Mijmeren overzee’ uit.

  Van 2003 tot 2006 was Boekestijn lid van de klankbordgroep bij Defensie en van november 2006 tot november 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD fractie met de portefeuilles ´Defensie´ en ´Ontwikkelingssamenwerking´. Hoewel hij niet meer actief is in de (binnenlandse) politiek, heeft dit zijn bijzondere interesse en volgt hij deze ontwikkelingen in de politiek op de voet. Boekestijn is met regelmaat als sprekerdeskundige te gast bij radioprogramma´s en tv programma´s zoals Pauw en Witteman om zijn deskundige mening te geven over Europa en andere actuele ontwikkelingen in de politiek.

  Boekestijn vormt de ideale spreker voor uw bijeenkomst over thema´s als Europa, de Euro, Ontwikkelingssamenwerking, Internationale betrekkingen en Geschiedenis. Hij kan als geen ander als spreker en dagvoorzitter diepgang geven aan debatten, discussies en presentaties.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies