Spreker - Bruno Braakhuis (ir.)

Bruno Braakhuis (ir.) - Spreker

Functie(s):
  Consultant, Marketing Manager
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Debatteren
  • Coach
  • Spreker

     

   
  Deel deze pagina

  Over Bruno:

  Bruno Braakhuis (1961) zet zich als Associate Partner van het adviesbureau Dietz Dröge & Van Loo in Den Haag in voor CSR/MVO, duurzaamheid en communicatie, met name gericht op het bedrijfsleven en de semipublieke sector.

  Bruno Braakhuis was van 17 juni 2010 tot en met 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Hij was woordvoerder financien en economische zaken. Hij was hoofd maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Van Lanschot Bankiers tussen 2008 en 2010. Hij aanvaardde deze functie vlak voor de kredietcrisis. Voordien werkte hij in marketing & communicatie bij diverse ondernemingen (Hay Group, Compass Group en Yacht). Tussen 2001 en 2004 was hij e-business manager bij Nuon; tussen 1997 en 2001 werkte hij bij Randstad...

  Holding. Braakhuis studeerde industrieel-productontwerpen aan de Haagse Hogeschool. In 2001 rondde hij een MBA af aan de Kingston University (Londen).

  Bruno Braakhuis wordt gedreven door maatschappelijke betrokkenheid, met nadruk op ontwikkeling van ethiek en duurzaamheid. Betrokkenheid in al zijn facetten is niet alleen zijn persoonlijke drijfveer en een karaktereigenschap, maar door zijn carriere heen ook een leidmotief. Zowel als ontwerper, als marketeer, als lid van de Tweede Kamer en nu ook vanuit een consultancy-rol, maakte en maakt hij steeds duidelijk dat in ieders rol en functie het mogelijk is om betrokken te blijven bij mens en samenleving.

  Rode draad in de carriere van Braakhuis is zijn commerciele ervaring in het bedrijfsleven, vooral vanuit marketing- en merkperspectief. Door zijn ervaringen met het zowel commercieel als ethisch en duurzaam te opereren, aangevuld door zijn ervaring in de Tweede Kamer, kan hij veel bruggen slaan. Tussen openbaar bestuur en bedrijfsleven, tussen duurzaamheid en productie en tussen economie en ethiek. Aangevuld met de nodige (soms vileine) humor en flair, staat Bruno Braakhuis garant voor een inspirerende en onderhoudende bijdrage.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

  Opinies