Spreker - Pieter Brouwer (dhr.)

Pieter Brouwer (dhr.) - Spreker

“Wanneer je in het kort de kwaliteiten van Brouwer wil noemen, dan is dat zijn aangeboren feeling voor marketing, direct marketing, communicatie en zijn uitgebreide ervaring met sponsoring.”

Functie(s):
  Consultant, Bestuurder
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Schrijver
  • Trainer
  • Spreker

     

   
  Deel deze pagina

  Over Pieter:

  Na het afronden van middelbare school heeft Pieter Brouwer (1948) een internationale opleiding genoten. In Londen en Parijs leerde hij de taal en de grondbeginselen van de economie en marketing. Toen hij zijn diploma's in Engeland en Frankrijk had gehaald werd hij als stagiair verkoper voor kantoormachines en kleine drukpersen in Essen, het  Ruhrgebied van Duitsland. Na deze stage, 24 jaar oud, werd Pieter Export Sales Manager voor een Deens bedrijf gevestigd in Kopenhagen. Hij was verantwoordelijk voor het Midden-Oosten en Afrika. reisde acht maanden per jaar door van zijn rayon hetgeen resulteerde in een omzet verdubbeling in de drie jaar dat hij actief was in dit gebied.

  Na deze periode werd Brouwer secretaris van de Parijse vestiging van het...

  Deense bedrijf. Daar had hij  de opdracht van de algemeen directeur de onderneming te reorganiseren en het personeel terug te brengen van 340 tot 210 werknemers. Wat een  lastige klus was door de onderhandelingen met de CGT, de communistische vakbond. Intussen was het Deense bedrijf verkocht aan de Britse concurrent. De tijden waren ook veranderd. In 1976 getrouwd, besloot Pieter terug te keren naar Nederland om te worden benoemd in de directie van het familiebedrijf. Toen hij het niet eens werd over de wijze waarop het bedrijf zich zou moeten ontwikkelen in de toekomst adviseerde hij zijn familie om hun aandelen te verkopen. En Brouwer verliet het familiebedrijf.

  Pieter begon een agentschap in Nederland in het kantoorbindsystemen. Het merk dat hij vertegenwoordigde werd marktleider. Met hetzelfde B2B marketing concept startte hij met twee business partners een bedrijf in waterkoelers. Zijn aandeel in dit bedrijf verkocht hij na een aantal jaren aan de andere aandeelhouders. In 1999 verkocht hij het bindsysteem agentschap aan de producent omdat hij verwachtte dat de tijd van print en bindt over het hoogtepunt van de levenscyclus heen was.

  In 2000 is Brouwer een full-service internet bedrijf voor de B2B-markt opgestart. Echter, 9/11 en de IT-bubble eisten hun tol en het bedrijf ging failliet. Na deze episode raakte Pieter betrokken in de consultancy business. Hij specialiseerde zich in business processen, en adviseerde bij de invoering en de integratie van ERP-software om te komen tot een holistische organisatie. Dit maakt hem de ideale spreker over Entrepeneurship, organisatiewetenschap en marketing, omdat Brouwer dit niet alleen uit de boeken heeft geleerd, maar zeker ook in de praktijk heeft hij zijn sporen verdiend.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies