Spreker - Riens Meijer (drs.)

Riens Meijer (drs.) - Spreker

“Het ontgaat bestuurders en managers helaas nog steeds dat in de 21ste eeuw de winnende strategie van vroeger de verliezende strategie voor de toekomst is.”

Functie(s):
  Bestuurder, Veranderingseconoom, Adviseur
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Debatteren
  • Spreker
  • Dagvoorzitter

   
  Deel deze pagina

  Over Riens:

  Riens Meijer (1939) kende in zijn leven drie grote fases; de eerste fase was die van topsporter, de tweede fase als bankier en tot slotte een fase als veranderingseconoom. Door deze drie verschillende ervaringen  is Meijer een erg interessante spreker.

  De veelzijdigheid en oorspronkelijkheid van Meijer loopt als een rode draad door zijn carrière: Officier Koninklijke Luchtmacht, eigen onderneming ( zaak verkocht om economie te gaan studeren) om vervolgens bij Amev/Fortis inspecteur van verzekeringen annex student economie te zijn en daarna bij dit concern product manager en marketing manager te worden.

  Meijer was in zijn jonge jaren actief als tophockeyer op het hoogste niveau en lid van de Koninklijke Luchtmacht...

  atletiekploeg. 
  In de bancaire wereld werkte Meijer bij de Spaarbank voor de Stad Amsterdam/Centrum Bank als districtsdirecteur, marketing- en concern-directeur om uiteindelijk president-directeur te worden.
  Als toekomst- en veranderingseconoom houdt Meijer zich intensief bezig met de kansen en bedreigingen in de 21steeeuw voor Nederland na de mondiale kredietcrisis. Hij schreef daarover onder andere een prikkelend essay dat in boekvorm is uitgegeven onder de titel 'Kansen na de crisis'. Zijn  boek  ‘Ja, we moeten vernieuwen’ is hierop een vervolg.

  Andere functies die Meijer bekleedde zijn ondermeer: algemeen directeur Tempo Team, directeur Slavenburg Bank, algemeen directeur Cinecentrum, lid directie Veronica Omroep Organisatie, lid Raad van Bestuur Endemol, algemeen directeur Videotex/World Acces/Planet Internet, Hoofddirecteur Rijks Nijverheids Dienst/Innovatie Centra, Lid hoofddirectie TNO-Industrie en algemeen directeur Interview-NSS.

  Landelijke bekendheid kreeg Riens Meijer als juryvoorzitter van de succesvolle tv-serie De Nationale Ideeënbus, en als secretary-general van het Nederlands Olympisch Comité (NOC-NSF). Voorts bekleedde hij een aantal maatschappelijke functies zoals bestuurslid van World Press Photo, fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD in Hilversum en verschillende commissariaten in het bedrijfsleven.

  Riens Meijer is een spreker met een diverse achtergrond, met ervaring als voorzitter en jurylid, gespecialiseerd op succesvol ondernemen, democratie en globalisering. 

  Publicaties:

  2009: Ja, we moeten vernieuwen! Magenta Ontwerpers, Bussum. 
  2009: Kansen na de Crisis. De Succesalmanak. Adviesbureau Meijnik BV, Hilversum.

  En vele columns in diverse bladen.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies