Spreker - Edwin van de Haar (dr.)

Edwin van de Haar (dr.) - Spreker

“De invloed van de internationale politiek op het binnenlandse beleid is niet te overschatten.”

Functie(s):
  Directiesecretaris, Schrijver
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Spreker
  • Interviewer
  • Dagvoorzitter

   

   
  Deel deze pagina

  Over Edwin:

  Edwin van de Haar (1971) heeft zowel theoretisch als praktisch veel ervaring met internationale betrekkingen en internationale politiek. Hij studeerde in 1996 in Leiden af als politicoloog, waarna hij aan de London School of Economics and Political Science in 1997 de ‘Master of Science (Econ) in International Relations’ behaalde. Daarnaast verwierf hij in 2001 een propedeuse rechtsgeleerdheid. In 2008 promoveerde hij aan de universiteit Maastricht in de Internationale Politieke Theorie, op het proefschrift “Classical Liberalism and International Relations Theory. Hume, Smith, Mises, Hayek and International Society” (handelsversie verschenen bij Palgrave Macmillan, 2009).

  Van de Haar begon zijn carrière als junior public...

  affairs consultant bij Praaning Meines Consultancy Group. Hierna was hij werkzaam op het ministerie van Economische Zaken, eerst bij het Directoraat-generaal (DG) Industrie en Diensten, vervolgens als beleidsmedewerker WTO/handelspolitiek bij het DG voor de Buitenlandse Economische betrekkingen. Tussen 2001 tot 2003 was hij senior public affairs consultant en manager van de practise group Politiek-Maatschappelijk & Beleid bij communicatieadviesbureau Bennis Porter Novelli, om vervolgens terug te keren naar de publieke sector, als public affairs adviseur en woordvoerder van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). Tussen 2006 en 2010 woonde Van de Haar in de Filippijnse hoofdstad Manilla, waar hij docent internationale betrekkingen was en werkte als freelance journalist, voornamelijk voor de buitenlandrubriek van het weekblad Elsevier.

  Momenteel is Van de Haar directiesecretaris bij het CPB en blijft hij ook actief als academicus. Hij was gastdocent aan de Universiteit Leiden en publiceert voor zowel een academisch als een algemeen publiek. Recent verscheen van zijn hand het boek Bemind maar Onbekend. De Politieke Filosofie van het Liberalisme (Aspekt 2011), een gids over alle aspekten van het liberalisme voor een breed publiek. Hij heeft brede ervaring als spreker en schrijver, maar is ook praktisch onderlegd. Dit maakt hem een ideale spreker over internationaal-politieke, of politiek-filosofische onderwerpen.

  Publicaties:
  2011: Bemind maar Onbekend. De politieke filosofie van het liberalisme. Soesterberg: Aspekt

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies