Spreker - Marcial Hernandez (dhr.)

Marcial Hernandez (dhr.) - Spreker

“Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.”

Functie(s):
  -
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Columnist
  • Spreker
  • Crisisadviseur

   

   
  Deel deze pagina

  Over Marcial:

  Marcial Hernandez (1974) is een gastspreker en politicus die vanuit zijn achtergrond als militair bij de Koninklijke Landmacht, defensie en politiek goed weet te combineren. Hernandez is 16 jaar werkzaam geweest als militair bij de Koninklijke Landmacht en na deze periode werd hij tijdens de Tweede Kamerverzieningen van 2010 gekozen tot Kamerlid namens de Partij voor de Vrijheid (PVV). Als Kamerlid was hij verantwoordelijk voor Defensie.

  Omdat Hernandez zijn land wilde dienen, begon hij in 1994 als beroepsmilitair zijn carrière bij de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. Hier verdiende hij na een zware opleiding zijn rode baret en na het behalen daarvan is hij op voordracht van zijn pelotonscommandant naar de Koninklijke...

  Militaire Academie (KMA) gegaan. Tijdens zijn verdere loopbaan als officier, met als eindrang majoor, is hij driemaal uitgezonden naar crisisgebieden; één keer naar Kosovo en tweemaal naar Afghanistan.

  Zijn streven om iets goeds voor zijn land te doen, deed Hernandez ertoe besluiten te kiezen voor een loopbaan op het hoogste politieke niveau. Hij hoopte dat hij als volksvertegenwoordiger nog meer voor Nederland zou kunnen betekenen. Tijdens zijn periode als Kamerlid bleken zijn politieke ideeën en die van zijn partij steeds verder uit elkaar te groeien. Met name de in zijn ogen onverantwoordelijke en onuitvoerbare politiek op het gebied van Defensie en Buitenlandse Zaken braken hem op. Hij meende dat de ‘PVV politiek ’ de Nederlandse staat op termijn zou beschadigen.

  Op 3 juli 2012 maakte hij samen met zijn collega parlementariër en goede vriend Wim Kortenoeven bekend dat zij beide per onmiddellijk uit de PVV stapten en na de verkiezingen van 12 september 2012 zouden stoppen als volksvertegenwoordigers. In de periode na de breuk met de PVV heeft hij een boek geschreven over zijn periode als Kamerlid en de wijze waarop er politiek werd bedreven door zijn voormalige partij.

  Marcial Hernandez is van mening dat de staat in eerste instantie verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar burgers en dat de huidige generatie politici in gebreke blijft om de kiezers eerlijk uit te leggen waarom er niet meer bezuinigd kan worden op de krijgsmacht en wat het belang is van dit instrument voor de Nederlandse staat.

  Als ervaringsdeskundige spreekt Hernandez vanuit een unieke positie als oud-beroepsmilitair en voormalig defensiewoordvoerder in de Tweede Kamer.

  Publicaties:
  (2012): Geert Wilders ontmaskerd, van Messias tot politieke klaploper Uitgeverij Aspekt 

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies