Spreker - Ralph van Hessen (drs.)

Ralph van Hessen (drs.) - Spreker

“Elke slagboom op uw weg, wordt een polsstok in uw handen.”

Functie(s):
  Directeur, Adviseur
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Dagvoorzitter
  • Crisisadviseur
  • Spreker

   
  Deel deze pagina

  Over Ralph:

  Ralph van Hessen (1950) is één van de naamgevers van het gerenommeerde Haagse communicatieadviesbureau Winkelman en van Hessen. Hij richtte dit bedrijf in 1979 samen met zijn vriend Ton Winkelman op. Hun doel was een bureau op te richten dat een verademing zou zijn voor zijn opdrachtgevers. Winkelman en van Hessen was het eerst PR Marketing bureau van Nederland. Het was in die tijd nog ‘not done’ om PR en marketing te integreren. Nog steeds is WvH met ruim 80 medewerkers en vestigingen in Den Haag en Amsterdam een toonaangevend communicatieadviesbureau dat vijftien procent van de top 100-bedrijven adviseert. 

  In de afgelopen dertig jaar heeft Winkelman en van...

  Hessen meer dan 1000 projecten begeleid, waaronder het grootste feest in de Rotterdamse haven (Eureka, the event of Excellence) en het Europees kampioenschap voetbal in 2000 in Nederland en België. Het bedrijf is uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke communicatieadviesbureau van Nederland.  WvH excelleert in strategische en creatieve adviezen op het gebied van Brand PR, corporate communicatie, public affairs, crisiscommunicatie en special events.

  Ralph van Hessen studeerde marketing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vervolgens bekleedde hij diverse bestuursfuncties. Zo was hij operichter van de Marketing Associatie en de alumnivereniging, initiatiefnemer van Merkeur en bestuurslid van o.a. het Rotterdamse studentenorkest en de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam. Ook werkte hij als freelance journalist bij diverse bladen, waaronder de Volkskrant, Het Vrije Volk en Het Economisch Dagblad.

  Ralph van Hessen is inspirator, communicator, netwerker en initiatiefnemer. Zijn kracht ligt in de combinatie van communicatieve expertise, creativiteit en enthousiasmering. Zijn persoonlijke interesses richten zich, naast cultuur en sport, ook op alle facetten van het ondernemerschap. Hij is op dit gebied een ware expert, en een gedroomde spreker en dagvoorzitter.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies