Spreker - Han Kooy (dhr.)

Han Kooy (dhr.) - Spreker

“Een kritische, onafhankelijke geest is een basisvereiste!”

Functie(s):
  Jurist
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Dagvoorzitter
  • Jurylid
  • Spreker

   
  Deel deze pagina

  Over Han:

  Als dagvoorzitter is dhr. Kooy (1947) een veel gevraagd spreker. Han Kooy heeft veel internationale ervaring als jurist opgedaan tijdens zijn carrière bij Shell, een bedrijf waarbij  duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

  Na zijn studie Rechten in Groningen en zijn dienstplicht als officier bij de landmacht  te hebben vervuld trad  Kooy  in 1972 in dienst bij Shell. Han Kooy heeft  gedurende 37 jaar gewerkt bij verschillende Shell maatschappijen in Nederland (NAM, Shell Nederland Verkoopmaatschappij, Shell Nederland Raffinaderij) en in het buitenland (Italië en Curaçao). Tijdens zijn werkzaamheden op Curaçao was hij betrokken bij het  door Shell sluiten van de raffinaderij leidende tot het...

  vertrek van Shell van het eiland. In Nederland werkte hij voor Shell maatschappijen actief in de energie sector maar ook voor maatschappijen met activiteiten in de chemie, research, metalen (Billiton), vastgoed en tankers.

  Als jurist is Han Kooy vele jaren in het veld actief geweest. Daardoor heeft hij kennis van bijna alle mogelijke rechtsgebieden variërend van company law, handelsrecht, bestuursrecht tot milieurecht. In enkele posities was Kooy ook belast met personeelswerk en public relations.

  Kooy was tot voor kort voorzitter van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) en is tegenwoordig bestuurslid van de European Company Lawyers Association (ECLA), de overkoepelende organisatie van nationale associaties van bedrijfsjuristen.  Voorts is Kooy lid van de juridische werkroep van Fenedex  die kleine en middelgrote bedrijven  adviseert over exportaspecten.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies