Nieuws

150514 Uitnodiging boekpresentatie en seminar Bob van den Bos op Instituut Clingendael

Sport en Politiek: een innige en dubieuze relatie

Op donderdag 15 mei a.s belegt het NGIZ op het Instituut Clingendael in Den Haag een bijeenkomst naar aanleiding van het verschijnen van het boek van Bob van den Bos: Sport en Politiek, De strijd om glorie, macht en geld’, uitgegeven door Aspekt.

Vooral in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Sotsji is het onderwerp hoogst actueel geworden. Bob van den Bos ontrafelt in boek de verwevenheid tussen sport en politiek en verschaft de lezer een onthutsend beeld van de activiteiten van politici en sportbestuurders achter de schermen. De schrijver is politicoloog en voormalig lid van het Nederlands en Europees Parlement.

Onder leiding van Prof. Jan Rood, voorzitter van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken zal een forum van deskundigen discussiëren over de relatie tussen sport en politiek. Deelnemers zijn: 

Nicole Sprokel ( Amensty International), Eva van Rijen ( Ministerie van Buitenlandse Zaken), Geert Slot ( NOC NSF) en Hinkelien Schreuder ( voormalig topsporter). Voorafgaand aan het debat geeft Bob van den Bos het eerste exemplaar van zijn boek aan John Kroon, redacteur/ commentator van NRC Handelsblad. 

De bijeenkomst vind plaats op Intituut Clingendael, Clingendael 7 Den Haag. Aanvang 17.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur. Rond 18.30 uur einde. Toegang gratis. Opgeven bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ov.v. bijeenkomst 15 mei. Op deze bijeenkomst is het boek verkrijgbaar.


Add this to your website