Nieuws

170115: Moszkowicz is klaar met VNL

Volgens Chris Aalberts en Dirk Jan Keijser moest Moszkowicz naar de pijpen van VNL dansen en was deze daar klaar mee. Maar valt VNL na de breuk met Moszkowicz al in de lange rij rechtse partijen die mislukten? 

De auteurs geven Moszkowicz gelijk als deze verweert met de woorden dat hij naar de pijpen van VNL moest dansen:

"Misschien disfunctioneerde Moszkowicz als lijsttrekker van een partij buiten verkiezingstijd. Misschien was hij door de nasleep van zijn afgeknepen carrière in de advocatuur onvoldoende gemotiveerd, droeg hij het programma niet goed uit of was hij ontzettend lui. Hoe dan ook, als Moszkowicz zich verweert met de woorden dat hij naar de pijpen van VNL moest dansen, heeft hij gewoon gelijk. Moszkowicz was immers de leider niet: hij was lijsttrekker zolang het bestuur van VNL hem bliefte. Wat Moszkowicz vooral te verwijten valt is dat hij dit vanaf de eerste dag had kunnen weten."

De bestuursleden van VNL is volgens hen meer te verwijten: 

"... ze vertilden zich al eerder aan de kandidatuur van David Pinto. Ze wilden met Moszkowicz wel een mediagenieke figuur op het schild hijsen, maar wilden geen macht met hem delen. Daarmee vallen ze in de traditie van al die politieke leiders die louter oog hadden voor hun eigen belang en de belangen van anderen secundair vonden. Het is de ideale manier om controle te houden over de partij maar ook om deze zo snel mogelijk weer te laten mislukken."Voor het volledige artikel, uitgebracht op The Post Online op 16 januari 2016 klikt u hier

Chris Aalberts en Dirk-Jan Keijser publiceerden in 2015 "De puinhopen van rechts" over de vele mislukte pogingen van de LPF tot VNL een Nederlandse rechts-populistische partij uit de grond te stampen. 


Add this to your website