Nieuws

Nieuws

Nieuws over gastsprekers, onderwerpen en actualiteiten worden hier beschikbaar gesteld. Waar van toepassing wordt verwezen naar oorspronkelijke nieuwsbronnen voor nadere informatie.


200215: Herdenking Hongaarse predikanten & de film

Geschreven door Redactie

Herdenking Hongaarse predikanten & de filmDatum evenement: 20.02.2015Locatie: Pathé Buitenhof, Den Haag

 
Herdenking Hongaarse predikanten & de film

Programma en hoe te reserveren:Vrijdag 20 februari 2015 zal de "bevrijding van 26 Hongaarse predikanten door Michiel de Ruyter in 1676" herdacht worden op heel speciale wijze.

Lees meer

   

230115: Waarom gebruiken wij User Generated Media?

Geschreven door Redactie

De nieuwe media hebben ervoor gezorgd dat consumenten zelf content kunnen aanmaken. Maar wat houdt dit precies in, vanuit welke behoeften doen gebruikers dit en welke redenen zitten erachter?

User Generated Media
Dat consumenten zelf content kunnen maken komt door de User Generated Media (UGM). Shao (2009) definieert deze ‘door gebruiker gecreëerde media’ als “nieuwe media waarvan de inhoud publiekelijk beschikbaar is gemaakt op internet, die een bepaalde hoeveelheid creatieve inspanning weerspiegelen en die gecreëerd zijn buiten professionele routines en praktijken”. De laatste jaren zijn UGM-sites steeds belangrijker geworden, wat komt doordat deze sites voldoen aan bepaalde behoeften die we hebben. User Generated Content is een echt sociaal fenomeen geworden.

Lees meer

   

210115: Gastsprekers.NL Frits de Ruyter de Wildt

Geschreven door Dirk-Jan Keijser

Graag verwelkomt Gastsprekers.NL Frits de Ruyter de Wildt als entertrainer in het bijzonder bij de thema's geschiedenisleiderschap en samenwerking. Als bestuurder van de culturele ANBI stichting Michiel de Ruyter maar vooral als directe nazaat van de grootste admiraal uit de vaderlandse geschiedenis is hij, met de film "Michiel de Ruyter" in de bioscopen een zeer goede trainer die u verhalend kan vertellen over actuele onderwerpen als communicatie, leiderschap, samenwerken en de Nieuwe Gouden Eeuw.

Lees meer

   

010115: Gelukkig nieuwjaar!

Geschreven door Redactie

Namens medewerkers en directie van Gastsprekers.NL wensen wij u een gelukkig voorspoedig nieuwjaar. Onze goede voornemens vullen we graag met u in mede op basis van deze vernieuwde website met tal van nieuwe diensten waaronder onze academie.

Aan welke Bijeenkomst, Workshop of Masterclass wenst u deel te nemen? Of bent u zelf een trainer of gastspreker die ons team komt versterken? Wij heten u van harte welkom op onze website of bij een van onze bijeenkomsten! 

 

   

150514 Uitnodiging boekpresentatie en seminar Bob van den Bos op Instituut Clingendael

Geschreven door Redactie

Sport en Politiek: een innige en dubieuze relatie

Op donderdag 15 mei a.s belegt het NGIZ op het Instituut Clingendael in Den Haag een bijeenkomst naar aanleiding van het verschijnen van het boek van Bob van den Bos: Sport en Politiek, De strijd om glorie, macht en geld’, uitgegeven door Aspekt.

Vooral in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Sotsji is het onderwerp hoogst actueel geworden. Bob van den Bos ontrafelt in boek de verwevenheid tussen sport en politiek en verschaft de lezer een onthutsend beeld van de activiteiten van politici en sportbestuurders achter de schermen. De schrijver is politicoloog en voormalig lid van het Nederlands en Europees Parlement. 

Lees meer

   

290314: Gastsprekers.NL

Geschreven door Redactie

Gastsprekers.NL verzorgt diverse Bijeenkomsten, Workshops en Masterclasses

voor verschillende doelgroepen in Politiek, Bestuur, Bedrijfsleven en de Maatschappij. Heeft u behoefte aan het toevoegen van waarde aan uw medewerkers of vrijwilligersgroep? Beklijft iets beter als een 'derde' zorgt dat de groep op originele wijze resultaten boekt? neem vrijblijvende contact op met Gastsprekers.NL.

Lees meer

   

280314: Boekpresentatie Otto Willemsen

Geschreven door Redactie

Boekpresentatie "Thuis in energie" door Otto Willemsen.

De titel van het boek, "thuis in energie" slaat de spijker op de kop. Met kennis over duurzame energie kunnen de juiste keuzes en afwegingen worden gemaakt.

Daarnaast is duurzame energie iets dat vooral decentraal goed tot zijn recht kan komen, namelijk dicht bij, en in het huis. Door je thuis te voelen in het thema energie en thuis aan de slag te gaan kan transitie van oude energie naar duurzame energie plaatsvinden.

"Thuis in energie" is een uniek boek van de auteur Otto Willemsen, waarin de mogelijkheden van duurzame energie worden beschreven.

Het boek bestaat uit vier delen: 1.
De energie arena. 2.De duurzame speelvelden. 3.De energieke praktijk. 4.De energietransitie. Dhr. Otto Willemsen gaf een presentatie over zijn boek, waarbij het eerste exemplaar werd uitgereikt door Jan Terlouw.

Het boek is beschikbaar bij een aantal boekhandels in de regio en is rechtstreeks te bestellen via www.thuisinenergie.com.

   

141113: Vierde druk "Grof Geld" door Roel Janssen

Geschreven door Redactie

Op 14 november verschijnt bij De Bezige Bij de geactualiseerde editie van Grof Geld van Roel Janssen.

In deze vierde druk is een extra hoofdstuk toegevoegd over het Vestia-schandaal.

De ondergang van woningbouwcorporatie Vestia heeft als oorsprong het op één na grootste speculatieverlies ter wereld.

In het geval van Vestia zijn schadeclaims ingediend tegen oud-bestuurder Erik Staal en de acht commissarissen van de woningcorporatie, en wordt de oud-boekhouder vervolgd voor omkoping. Maar anders dan in het buitenland is niemand aangeklaagd of veroordeeld tot gevangenisstraf voor de speculatieverliezen.

Lees meer