Nieuws

Nieuws

Nieuws over gastsprekers, onderwerpen en actualiteiten worden hier beschikbaar gesteld. Waar van toepassing wordt verwezen naar oorspronkelijke nieuwsbronnen voor nadere informatie.


210613: Nieuwe Gastspreker: Paul Cliteur

Geschreven door Redactie

Paul Cliteur nu beschikbaar via Gastsprekers.NL

Paul Cliteur is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit in Leiden. Cliteur is bekend vanwege zijn opiniërende werken, vele publicaties en boek releases. Hij columneerde onder meer voor Trouw en had een gesproken column in het tv-programma Buitenhof.

Dhr. Cliteur is uitsluitend inhuurbaar om te spreken over de boeken die hij heeft gepubliceerd of wel te komen spreken over de onderwerpen van zijn expertise.

Dus bent u nu opzoek naar een intelligente spreker met een literair onderbouwd verhaal dan is Paul Cliteur de spreker voor u. Wilt u meer informatie over dhr. Cliteur dan verwijzen wij u graag door naar zijn sprekersprofiel .

   

130613: Arend Jan Boekestijn over politiek in Europa en Nederland

Geschreven door Redactie

Arend Jan Boekestijn te gast bij Businessclass....

Met historicus en voormalig VVD Tweede Kamerlid Arend Jan Boekestijn bespreekt Harry Mens (Businessclass) deze week onder meer de politiek in Nederland en Europa.

Boekestijn geeft bij Business Class regelmatig analyses van de politieke situatie in Nederland en in de wereld. Ook is hij regelmatig als sprekersdeskundige te gast bij radioprogramma's en tv programma's, zoals Pauw en Witteman om zijn deskundige mening te geven over Europa en andere actuele ontwikkelingen in de politiek.

Arend Jan Boekestijn heeft geschiedenis en politieke wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Ook is hij buitenlandcolumnist bij Elsevier en schrijft hij voor NRC-handelsblad en de Volkskrant.

Boekestijn is de ideale gastspreker voor een bijeenkomst over verschillende thema's als Europa, de Euro, Ontwikkelingssamenwerking, Internationale betrekking en Geschiedenis. Hij is erg goed als spreker en dagvoorzitter en zorgt voor diepgang in debatten, discussies en presentaties.

Wilt u meer informatieve dan verwijzen wij u door naar de site van businessclass.

   

290513: Chris Aalberts verzorgt cursussen gemeentepolitiek

Geschreven door Redactie

Chris Aalberts gaat in vogelvlucht met u door het politieke landschap.

Gastspreker Chris Aalberts zal vier cursussen gemeentepolitiek gaan verzorgen in de deelgemeente Prins Alexander. Tijdens deze cursussen, die worden verzorgt op donderdag 13,20, 27 juni en dinsdag 4 juli tussen 19:30 en 22:00 s'avonds, zullen er een aantal actuele onderwerpen de boventoon voeren om mensen kennis te laten maken van het Nederlandse politieke landschap.

Voor de deelnemers van deze cursussen wordt er dan ook inzichtelijk gemaakt; ''wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat men kan doen om zelf invloed uit te oefenen op met name lokale besluitvormingsprocessen''. Tijdens deze bijeenkomsten zullen meerdere gastsprekers die afkomstig zijn uit de lokale politiek hier nadere toelichting over verzorgen.

Wilt u deze cursussen bijwonen? Dat kan tegen een vergoeding van 60 euro per persoon per cursus. Na het voltooien van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname welke is ondertekend door de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb.

Wilt u zich vandaag nog inschrijven? Dan verwijzen wij u graag door naar de website van lokaal.

   

010513: Eerste Hulp bij Sociale Media webinar

Geschreven door Redactie

Richard Bordes is spreker tijdens webinar

Op maandag 13 mei tussen 19:00 en 20:00 zal gastspreker Richard Bordes deelnemen aan een webinar. Op initiatief van MKB-Nederland Noord en met de medewerking van Fundament All Media en RTV Noord wordt deze webinar georganiseerd.

Steeds meer mensen vragen zich af wat social media nu voor zijn of haar bedrijf kan betekenen. Dit online te volgen evenement is er dan ook op gericht om mensen daarover te informeren. Dus bent u nu op zoek naar concrete actiegerichte social media tips en praktische oplossingen op het gebied van social media dan bied deze webinar u de gelegenheid om informatie in te winnen.

Bent u benieuwd naar dit webinar of wilt u de webinar volgen op 13 mei? Dan verwijzen wij u graag door naar de website waar u zich gratis kunt inschrijven.

   

080413: Mobiele Social-Media workshop

Geschreven door Redactie

Richard Bordes verzorgt Social-Media workshop bij de jaarbeurs in Utrecht.

Op dinsdag 9 april verzorgt gastspreker Richard Bordes en workshop Social-Media in samenwerking met de MKB Servicedesk tussen 10:00 en 11:15 bij de jaarbeurs in Utrecht. Deze mogelijkheid tot het volgen van en workshop Social-Media vanuit de ''Buzz'', dit is en speciaal ingerichte bus waarin de workshops zullen worden voltrokken, is onlangs van start gegaan en geeft u de unieke mogelijkheid en mobiele workshop te ervaren.

De jaarbeurs waarbij de Buzz te vinden is staat in het teken van de week van de ondernemer.

Bent u nu geinteresseerd om een Social Media workshop te volgen? Wilt u meer weten over de MKBuzz? Of wilt u meer weten over Richard Bordes? Dan verwijzen wij u graag door naar de website van mkbservicedesk.

Bron: www.lawaaimakers.nl

   

020413: Debatvertragers

Geschreven door Redactie

John Bijl schrijft over ''debatvertragers''

Gastspreker John Bijl haalt een vertraging van de nieuwe wmo-verordening aan bij de gemeente Eemnes in het door hem geschreven artikel. In het stuk wordt er omschreven tegen welke kwesties je aan kan lopen bij gemeenten. ''Bij de gemeente blijken escapades in de virtuele wandelgangen bepalender voor de uitkomst van het debat dan de beslispunten uit het raadsvoorstel'' zo luidt een van de citaten uit het stuk die de vertraging en de bijkomende irritatie hiervan reflecteert.

Bent u geinteresseerd en wilt u het volledige artikel lezen? Dat kan! Graag verwijzen wij u door naar de website van het binnenlands bestuur waar het volledige artikel op is gepubliceerd.

   

260313: Chris Aalberts te horen bij ''Onder Mediadoctoren''

Geschreven door Redactie

Chris Aalberts communicatiewetenschapper bij ''Onder Mediadoctoren''

Onder Mediadoctoren is een podcast waarin communicatiewetenschappers Vincent Crone, Linda Duits en gastspreker Chris Aalberts inhoudelijke en wetenschappelijk onderbouwde discussies voeren over de media en kwesties die zich voordoen in de media.

In deze podcast staat het beantwoorden van een vraag, die in het teken staat van en mediakwestie, die zij met behulp van experts hopen te beantwoorden centraal.

Wilt u nu meer informatie over Onder Mediadoctoren? Of wilt u de podcast beluisteren? Dat Kan! Graag verwijzen wij u door naar de website van Onder Mediadoctoren.

   

050313: Politici blind voor problemen Twitter democratie

Geschreven door Redactie

Twitter niet effectief voor politici aldus gastspreker Chris Aalberts

In Nederland is het steeds moeilijker voor politieke partijen om hun achterban tevreden te stellen. Niemand is meer zeker van een bepaald aantal zetels en daarom is het steeds meer een strijd om de zwevende kiezer te overtuigen. In een land waar de media een eigen agenda heeft is de vraag voor menig politici: Hoe haal ik die kiezer binnen?

De laatste paar jaar lijkt het antwoord op die vraag social media te zijn. Waarbij Twitter het meest is aangeslagen, want slechts 10 Kamerleden twitteren vandaag de dag nog niet.

 

Lees meer