Nieuws

Nieuws

Nieuws over gastsprekers, onderwerpen en actualiteiten worden hier beschikbaar gesteld. Waar van toepassing wordt verwezen naar oorspronkelijke nieuwsbronnen voor nadere informatie.


Boekvoorstelling Het Atheïstisch Woordenboek Van Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt

Geschreven door Anoniem

BOEKHANDEL SCHREURS & DE GROOT
Zaterdagmorgen  24 oktober 2015, 11:30 (koffietijd!)

Boekvoorstelling: Het Atheïstisch Woordenboek door Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt 

Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt schreven samen Het Atheïstisch Woordenboek. Hierin ordenen ze alfabetisch lemma's die met atheïsme, secularisme en irrationaliteit te maken hebben. Het begint bij "aflaten" en "arkzoekers", behandelt "bliksemafleiders" en "exorcisme" en onderzoekt de "lijkwade van Turijn" en het "vagevuur".

Boeiende figuren zoals Jean Meslier, Giordano Bruno, James Usscher, Richard Dawkins, Ayaan Hirsi Ali, Christopher Hitchens, Piet-Hein Donner, Mozes, Elia, Etienne Vermeersch, Johan Braeckman en vele anderen passeren de revue, en ook de vermeende onfeilbaarheid van de paus, de fatwa die ayatollah Khomeini over Salman Rushdie uitsprak, en de moord op de redactieleden van Charlie Hebdo worden behandeld.

Verder bevat het boek lemma’s die vragen beantwoorden als de volgende. Hebben we religie nodig als grondslag van de moraal? Kan een volledig seculiere staat worden gerealiseerd? Heeft het hedendaags (schijnbaar) religieus geweld werkelijk met religie te maken? Bestaat zoiets als atheïstische kunst? En zo ja, wie maken dat?

PROGRAMMA
·  11.30 Inleiding op het boek door Paul Cliteur

·  Aanbieding van een exemplaar aan Frits Bolkestein die daarop een reactie geeft

·  Atheïsme-quiz waarin uw kennis van het atheïsme wordt getest. Hierbij kunt u een gratis exemplaar van het boek winnen

 

Toegang gratis. Weteringschans 173 Amsterdam, 020-3208412

Lees meer

   

170915: Expeditie op Burgerkracht

Geschreven door Admin

Op donderdag 17 september as organiseert de Algemene Rekenkamer samen met de NVRR voor de zevende keer een werkbijeenkomst voor rekenkamer(commissie)s voor lokale, provinciale, waterschaps- en Rijksoverheid met als thema ‘waarom moeilijk doen als het samen kan’. 

Dirk Jan Keijser (voorzitter Stichting Burger)  jureert  17 september 2015 in Theater Diligentia te Den Haag bij het thema Burgerkracht. Andere juryleden zijn o.a. Mark van Twist en Paul de Krom.

Met ‘burgerkracht’ de berg op
De burger laat steeds meer zijn stem horen.  Steeds vaker zijn burgers en ondernemers zelf actief in het publieke domein. Dit heeft gevolgen voor het handelen van bestuurders en ambtenaren. Wanneer de overheid de doe-democratie de ruimte wil bieden, is het van belang om naast “loslaten” ook te sturen op versterking en vernieuwing van representatieve vormen van democratie, zo concludeert het onderzoek Montessori-democratie (i.o.v.  Ministerie van Binnenlandse Zaken).  Met een doe-democratie verandert de politiek van karakter.

 

Lees meer

   

140915: Prinsjesnacht - Muziek door Joris van Goudoever

Geschreven door Anoniem

Tijdens Prinsjesnacht is er niet enkel Discussie in Debat. Verdieping kan ook via muziek. Vanaf de vleugel speelt Joris van Goudoever  tijdens Prinsjesnacht virtuoos en vilein tegelijk. Van Goudoever is trainer "Muziek en HRM"  bij onze hoofdsponsor en weet daar o.a. een op maat gemaakte mix van live-performance op de piano te koppelen aan diverse HR-thema’s. 

Lees meer

   

140915: Uitnodiging Prinsjesnacht

Geschreven door Admin

 

Lees meer

   

310815: Hoofdsponsor Prinsjesnacht

Geschreven door Anoniem

Gastsprekers.NL is dit jaar hoofdsponsor van Prinsjesnacht. U wordt als gastspreker en vriend van Stichting Burger van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Prinsjesnacht 2015 welke dit jaar plaatsvindt op maandag 14 september 2015. Deze kosteloze bijeenkomst wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Stichting Burger en partners in hartje Den Haag als onderdeel van Café Politiek. Maak uw deelname kenbaar via Facebook, dank u wel.
 

   

080715: Nog meer puinhopen op rechts? met Dirk-Jan Keijser

Geschreven door Dirk-Jan Keijser

De afgelopen tien jaar ontstonden diverse partijen aan de rechterkant van het politieke spectrum. Veel van deze partijen kenden maar een kort bestaan en verdwenen weer voordat ze bekend konden worden, zoals EenNL, DPK, OBP en Artikel 50. Enkele andere partijen hadden kortstondig succes, zoals de LPF en Trots op Nederland. De PVV is als enige langere tijd electoraal succesvol, maar het is de vraag of de partij goed functioneert. Al deze partijen hebben met elkaar gemeen dat ze nauwelijks aan de macht kwamen en dat ze geplaagd worden door ruzies en afsplitsingen. Dirk-Jan Keijser schreef samen met Chris Aalberts het boek 'De Puinhopen van Rechts' over deze partijen. Deze avond gaat hij in op dit boek en op de ontwikkelingen aan de rechterkant van het politieke spectrum van de laatste drie maanden. Hoe staat het met de rechtse partijen van nu, namelijk VNL en de nieuwe ondernemerspartij van Hero Brinkman?

Entree: Gratis
Locatie: Studio de Veste 2e binnenvestgracht 15, 2312BZ Leiden
Datum: 08 juli 2015 
Tijd: 20.00 uur  

 

Over de spreker
Dirk-Jan Keijser (1970) is als communicator en bestuurskundige actief op het raakvlak tussen burger, politiek en bedrijfsleven voor verschillende opdrachtgevers en vanuit enkele zelfstandig geïnitieerde initiatieven. Begin 2015 publiceerde hij na gesprekken met vele influentials en (oud)politici met mede auteur Chris Aalberts naar de politiek campagnes over politieke vernieuwing in Nederland in de afgelopen 15 jaar. 

Lees meer

   

170515: Bestel nu E-Book "De Puinhopen van Rechts"

Geschreven door Redactie

Chris Aalberts en Dirk Jan Keijser presenteerden op donderdagmiddag 16 april 2015 met plezier hun "Puinhopen van Rechts'. Aansluitend werd door hen het eerste exemplaar aangeboden aan Joram van Klaveren (VNL, gecombineerd met een verrassende compilatie van de 12 'Cartoons' en volgde na zijn reactie discussie met de zaal en een nazit. Chris en Dirk Jan danken iedereen hartelijk voor de aandacht, interesse en zeer interessante discussie. 

Het boek ‘De Puinhopen van Rechts’ is verkrijgbaar in de boekhandel en via de uitgever (ISBN: 9789059729704). Er is ook een digitale versie.

 

Lees meer

   

160515: Uitnodiging Boekpresentatie "De Puinhopen van Rechts"

Geschreven door Dirk-Jan Keijser

Chris Aalberts en Dirk Jan Keijser presenteren donderdagmiddag 16 april om 15.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag de publicatie “De Puinhopen van Rechts: de partijen van Pim, Geert, Rita en Hero”.

Aansluitend wordt door hen het eerste exemplaar aangeboden aan Joram van Klaveren (VNL) en volgt na zijn reactie discussie en een nazit.