Spreker - Ruud Zuurman (dhr.)

Ruud Zuurman (dhr.) - Spreker

“Kwetsbaarheid toelaten maakt de weg vrij om écht te kunnen leren en jezelf te verbeteren!”

Functie(s):
  Trainger/Coach
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Trainer
  • Spreker
  • Workshops

   

   
  Deel deze pagina

  Over Ruud:

  De meeste mensen reageren bij problemen, conflicten of stresssituaties voornamelijk vanuit hun krachtkanten en gaan voorbij aan hun onzekerheden, angsten en pijnlijke gevoelens. Terwijl deze, onbewuste, kwetsbaarheid vaak de oorzaak, ofwel ontsteking, is van allerlei problemen. Onder zijn eigen naam traint Ruud Zuurman leidinggevenden, medewerkers en professionals in het soepel leren bewegen tussen hun kracht en kwetsbaarheid. Dit resulteert in authentieke en effectief optredende werknemers. Bij het Instituut voor Transformatiepsychologie leidt Ruud ervaren therapeuten, coaches en trainers op in Transformatiepsychologie en Voice Dialogue.

  Als manager, opleider,...

  trainer en coach heeft Ruud ruim twintig jaar ervaring. Hij is opgeleid in leiderschap, didactiek, psycho- en organisatiepathologie, transformatiepsychologie en voice dialogue. Naast zijn kennis weet hij uit ervaring hoe belangrijk het is om een juiste balans te vinden tussen kracht en kwetsbaarheid, om zodoende moeilijke situaties goed te kunnen doorstaan, er van te leren en er uiteindelijk sterker uit te komen. In 1995 heeft Ruud de ‘Val van Srebrenica’ als teamleider van dichtbij gemaakt. Als spreker gaat hij in op zijn verantwoordelijkheid als leider. Dilemma’s met mogelijke zware gevolgen. Verlies van collega’s. Schuldgevoelens ten aan zien van de bevolking. Omgaan met machteloosheid. Verwerking.

  Verder is Ruud vader van drie dochters. De oudste is op 16-jarige leeftijd overleden, zijn tweede dochter is ongeneeslijk ziek. Hoe verwerk je dit als ouder? Wat voor effect heeft dit op je relaties en werk? Wat is de rol van kwetsbaarheid in zo’n situatie? Maar bovenal … hoe kom je er dan weer bovenop? Op al deze vragen gaat Ruud uitgebreid in. Niet omdat hij denkt de wijsheid in pacht te hebben, maar om stil te staan bij en te reflecteren op de vraag hoe wij als mens omgaan met tegenslag, kwetsbaarheid en kracht.

  Ruud Zuurman is een motivator en inspirator. Een voorbeeld voor velen hoe om te gaan met hun kracht en kwetsbaarheid. Dit demonstreert hij ter plekke. Door zijn jarenlange ervaring als trainer weet hij zijn publiek te boeien door diepgang en humor met elkaar te vermengen en zijn publiek actief te betrekken bij zijn verhaal.

  Publicaties:
  Boeken

  2011 ‘Een kus … en een knuffel!’ Over rouwverwerking en tegenslag.

   

  In 2012 verschijnt zijn boek ‘Bewegen tussen kracht en kwetsbaarheid op de werkvloer’.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies