Spreker - Helmut Hetzel (drs.)

Helmut Hetzel (drs.) - Spreker

“Mit dem Wissen wächst der Zweifel.”

Functie(s):
  Correspondent, Spreker, Columnist
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Dagvoorzitter
  • Columnist
  • Spreker

     

   
  Deel deze pagina

  Over Helmut:

  Helmut Hetzel is geboren op 9 mei 1955 in Duitsland. Hij koos de kortste weg van Duitsland naar Nederland, namelijk die over China waar hij na zijn studie Journalistiek en Sociale Wetenschappen (economie, geschiedenis, sociologie en filosofie) begon als buitenlandcorrespondent. Het was een sprong in het diepe, één waar hij nooit spijt van heeft gehad. Hetzel is nog regelmatig te vinden in China, Taiwan, Thailand, Hong Kong, Indonesië en Maleisië. Hij deed zeer veel ervaring op als spreker, adviseur en columnist.

  Sinds zijn verhuizing van Peking naar Nederland in 1985 bericht Helmut Hetzel over de Benelux vanuit de Nederlandse regeringsmetropool Den Haag. Hij schrijft voornamelijk over de politiek en economie en natuurlijk over...

  de koningshuizen van de drie constitutionele monarchieën; Nederland, België en Luxemburg. Sinds 2011 is Helmut Hetzel vaste columnist voor de stad Den Haag. Zijn columns verschijnen wekelijks opwww.denhaag.nl/helmuthetzel in het Nederlands, Duits, Frans en Engels.

  Talrijke onderscheidingen heeft Helmut Hetzel mogen ontvangen. In 1997 werd hij onderscheidden met de Europese Journalistenprijs van de Europese Commissie. Ook kreeg hij van de ‘Republic of China on Taiwan’ de ‘International Communications Award’ in 1999. In 2001 ontving hij uit handen van de Ferdinand Martinenga Stichting (Bratislava, Slowakije) de ,,Gedenkmedaille van de Proclamatie voor het Verenigde Europa.’’ Dhr. Hetzel was van 1990 tot 1998 voorzitter van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland (BPV) en vervolgens president van de Association of European Journalists 1998 tot 2004. Nu is hij Ere-president van deze vereniging.
   
  Hetzel heeft ervaring met lezingen aan tal van universiteiten en andere fora: Dortmund, Peking, Leiden, Utrecht,  Rotterdam, Tilburg, Nijmegen, Groningen, Eger, Hongarije e.a. Daarnaast sprak hij bij het Vorarlberger Wetenschapsforum, Haagsche Voorhout-Lecture 2003, Politieacademie Nederland en het Opleidingsinstituut voor de Rijksoverheid (ROI). Ook werkte Dhr. Hetzel als consultant voor onder andere: ING, DSM, GCI/Amsterdam/London, McGraw Hill New York, Ministerie van Binnenlandse Zaken Den Haag, Winkelman & van Hessen en de Stad/Gemeente Den Haag. Hetzel bracht talrijke boekpublicaties uit over Nederland, België en China en is de oprichter van “De Nieuwe Haagsche Salon”.

  Zoals uit zijn profiel blijkt is Hetzel dé juiste persoon als u een sprekers, dagvoorzitter, columnist of communicatieadviseur zoekt voor uw internationale bijeenkomst, congres of seminar. De diepgang die Hetzel biedt komt voort uit zijn ervaring in tal van landen en tal van werkgebieden.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies